Skandinávia legnagyobb vidámparkja. Megnyitott 1923-ban.Korábban a város, most magáncégek üzemeltetik 150.000. m2-en.Itt található többek között Európa legmagasabb szabadesését szimuláló tornya az ATMOSFERA ami 150 méter magasból ejt le a semmibe.Nem mertük kipróbálni....

Lisebergben a rengeteg játék mellett éttermek, szabadtéri koncert "plats", parkok, büfék, játéktermek, kasinók, és mint természetvédett terület, folyók és rengetek növény, fa és szobrok színesitik.

Belépő 2011-ben 90 kr/fő ebben nincs benne semmi, 310 kr -ért korlátlanúl látogathatók a játékok, egy-két kivétellel, amik viszont megérik a plusz 50-60 koronát.

Hullámvasút, kb mint a magyar, nagyon félelmetes volt (reakciókat meg is örökitik az eldugott kamerák, késöbb 60-100 kr-ig képeket is lehet venni a félelemmel teli fejünkről) Forrás: wikipedia

File:Balder rollercoaster.jpg

Bejáratnál:

ATMOSFEAR, a legmagasabb szabadesés élményét keresőknek.Mi nem kerestük...

Kis házak között beszerezhetőek a helyi souvenirek, 550 kr-ért korabeli western ruhákba öltözhetünk és fénykép készül rólunk.Kihagytuk.

A hajó mögött az egyik legnagyobb élmény, a szellem ház.Igazi horror filmbe illő diszletek, élő személyzettel, akik ijesztgetnek a legváratlanabb pillanatokban.Fénykép bent nem készülhetett, aki kiváncsi a liseberg.se oldalon megnézheti.

http://liseberg.se/sv/hem/Nojesparken/Attraktioner/Spokhotellet-Gasten-/ további képek, érdemes végignézni.

A kalapács

Juke box egy díszlete:

És a hozzá tartozó játék:

A park területén a svédekre jellemző csokoládék óriás változatát nyerhetjük meg szerencse keréken.Ez a tábla 2 kg-os csokoládé 20 koronáért már megnyerhető.Mi 100 kr-t tettünk fel, és nyertünk.

A

KANONEN (ágyúgolyó) a háttérben, a magyar ciklonra hasonlit.Csak erős idegzetüeknek.

Nem tudjuk mi...félelmetes..

Vadvizí túra, csurom vizesek lettünk.A kijáratnál egy huszasért van szárító fűlke is....

Apa és fia kacsavadászaton

Ezt a versenyt is mi nyertük

Óriás chipsek között:

Így gurult ez 2011 06.19-én abból az alkalomból hogy Márk befejezte a negyedik osztályt és felsős lett.